Blog

Διάφορα πρόσθετα

Οδηγίες εγκατάστασης και ρύθμισης του προσθέτου WooCommerce Stock Management

5 λεπτά για να το διαβάσετε

Εγκατάσταση και ενεργοποίηση

  1. Εισέρχεστε με δικαιώματα διαχειριστή στην ιστοσελίδα σας.
  2. Από τον πίνακα ελέγχου επιλέγετε “Πρόσθετα” και έπειτα “Προσθήκη Νέου Προσθέτου”.
  3. Στο πάνω μέρος της σελίδας  επιλέγετε “Μεταφόρτωση Πρόσθετου”.
  4. Από το πλαίσιο που θα εμφανιστεί κάνετε κλικ στο “Επιλογή αρχείου” και στο αναδυόμενο παράθυρο επιλέγετε το αρχείο .zip που κατέβηκε από την ιστοσελίδα μας, κατά την αγορά σας.
  5. Κλικ στο “Εγκατάσταση” από το παράθυρο διαλόγου.
  6. Αφότου ανέβει επιτυχώς το αρχείο, θα σας εμφανιστεί η επιλογή “Ενεργοποίηση”, την οποία και επιλέγετε.

Ρυθμίσεις προσθέτου

Μετά την ενεργοποίηση μπορείτε να ρυθμίσετε τις παραμέτρους του πρόσθετου. Αναλυτικότερα:

Γενικές ρυθμίσεις για τη Διαχείριση Αποθέματος
  1. Στο “Ειδικό πεδίο αναζήτησης προϊόντων” προσθέτετε το πεδίο στο οποίο αντιστοιχεί ο κωδικός των προϊόντων που θα σαρώνεται στο φυσικό ταμείο. Σε περίπτωση που αφήσετε κενό το πεδίο αυτό, ως προεπιλογή το πρόσθετο θα αντιστοιχεί την πληροφορία με το SKU.
  2. Ενεργοποιείτε το “Αρχείο καταγραφής” εάν επιθυμείτε να διατηρήσετε ένα αρχείο καταγραφής στο ftp με τα προϊόντα που επεξεργαστήκατε.
Άδεια χρήσης
  1. Στα δύο τελευταία πεδία συμπληρώνετε το e-mail σας και το API που λάβατε με την αγορά του προσθέτου, ώστε να εξασφαλίσετε την ορθή λειτουργία του και να λαμβάνετε αυτόματα τις ενημερώσεις νέων εκδόσεων.
  2. Επιλέξτε αποθήκευση ρυθμίσεων.


Οδηγίες χρήσης του προσθέτου WooCommerce Stock Management

Εφόσον έχετε εγκαταστήσει επιτυχώς το πρόσθετο, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε μία νέα σελίδα στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα για τη διαχείριση του αποθέματος, στην οποία θα επικολλήσετε το shortcode [webexpert_stock_management] που σας παρέχουμε και στην περιγραφή του πρόσθετου. Προτείνουμε η σελίδα αυτή να έχει ορατότητα προστατευμένη με κωδικό, ώστε να διασφαλίσετε την ακεραιότητα του καταστήματός σας.

Έπειτα και κάθε φορά που θα πραγματοποιείται μία αγορά στο φυσικό σας κατάστημα, μέσα από τη νέα σελίδα που δημιουργήσατε και όσο θα σαρώνετε τους κωδικούς των προϊόντων στο φυσικό ταμείο, θα εμφανίζονται στη σελίδα αυτή τα προϊόντα (κωδικός – barcode και χαρακτηριστική εικόνα), μαζί με την προεπιλεγμένη ενέργεια της αφαίρεσης, ώστε να μειωθεί η ποσότητα στο απόθεμα. Όταν ολοκληρωθεί η αγορά, πατάτε “Υποβολή” ώστε να αποθηκευτούν οι αλλαγές ενημέρωσης του αποθέματος.

Να σημειωθεί πως κατά τη σάρωση των προϊόντων, δημιουργείται αυτόματα νέα γραμμή για τη νέα σάρωση προϊόντος, ώστε να είναι πιο φιλική και γρήγορη η διαδικασία. Ωστόσο, για κάθε ενδεχόμενο υπάρχει το κουμπί για χειρωνακτική εισαγωγή νέας γραμμής για την επόμενη σάρωση.

Σε περίπτωση λανθασμένης σάρωσης ή επιστροφής προϊόντος, επιλέγετε δίπλα από το ανάλογο πεδίο της γραμμής που σας ενδιαφέρει, την ενέργεια της αύξησης του αποθέματος.
Δεν ξεχνάτε στο τέλος να πατάτε “Υποβολή”, ώστε να ενημερωθούν επιτυχώς οι ποσότητες στο απόθεμα.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στην καρτέλα “Συχνές ερωτήσεις” στη σελίδα του προσθέτου μας.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα ή απορία προκύψει, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο support@webexpert.gr