Blog

Διάφορα πρόσθετα

Οδηγίες εγκατάστασης και ρύθμισης του προσθέτου WooCommerce SMS

4 λεπτά για να το διαβάσετε

Για τη χρήση του προσθέτου WooCommerce SMS θα χρειαστεί να δημιουργήσετε λογαριασμό σε μία πλατφόρμα για αποστολή SMS, από αυτές που προσφέρουμε στην περιγραφή του προσθέτου. Έπειτα, εφόσον λάβετε από την πλατφόρμα τις απαραίτητες πληροφορίες για τη διασύνδεση μπορείτε να προχωρήσετε στην ρύθμιση του προσθέτου ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Εγκατάσταση και ενεργοποίηση

  1. Εισέρχεστε με δικαιώματα διαχειριστή στην ιστοσελίδα σας.
  2. Από τον πίνακα ελέγχου επιλέγετε “Πρόσθετα” και έπειτα “Προσθήκη Νέου Προσθέτου”.
  3. Στο πάνω μέρος της σελίδας  επιλέγετε “Μεταφόρτωση Πρόσθετου”.
  4. Από το πλαίσιο που θα εμφανιστεί κάνετε κλικ στο “Επιλογή αρχείου” και στο αναδυόμενο παράθυρο επιλέγετε το αρχείο .zip που κατέβηκε από την ιστοσελίδα μας, κατά την αγορά σας.
  5. Κλικ στο “Εγκατάσταση” από το παράθυρο διαλόγου.
  6. Αφότου ανέβει επιτυχώς το αρχείο, θα σας εμφανιστεί η επιλογή “Ενεργοποίηση”, την οποία και επιλέγετε.

Ρυθμίσεις προσθέτου

Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να ρυθμίσετε καταλλήλως το πρόσθετο σας με βάση τις απαιτήσεις σας:

  1. Από τον Πίνακα Ελέγχου μεταβαίνετε στο στοιχείο της Web Expert και επιλέγετε το πρόσθετο.
  2. Συμπληρώνετε το e-mail σας και το API που λάβατε με την αγορά του προσθέτου, ώστε να εξασφαλίσετε την ορθή λειτουργία του και να λαμβάνετε αυτόματα τις ενημερώσεις νέων εκδόσεων.
  3. Επιλέγετε αποθήκευση αλλαγών.

Έπειτα μεταβαίνετε στις “Ρυθμίσεις του WooCommerce”, κάτω από τον τίτλο του πρόσθετου:

  1. Στην επιλογή “Υπηρεσία αποστολής SMS” επιλέγετε την υπηρεσία που θα χρησιμοποιείτε, ώστε να μπορείτε να αποστέλλετε μηνύματα SMS.
  2. Στο επόμενο πεδίο συμπληρώνετε το όνομα του αποστολέα που θα εμφανίζεται στον παραλήπτη κατά τη λήψη του μηνύματος. (*)Σημείωση, το όνομα του αποστολέα πρέπει να είναι ίδιο με αυτό που ορίσατε στην υπηρεσία αποστολής SMS με την οποία συνεργάζεστε.
  3. Έπειτα, επιλέγετε την κωδικοποίηση του κειμένου των μηνυμάτων μεταξύ των GSM και Unicode. Όπου GSM, το μήκος του μηνύματος είναι 160 χαρακτήρες, κεφαλαίοι, ενώ όπου Unicode υποστηρίζονται οι ειδικοί χαρακτήρες και το μέγεθος του μηνύματος είναι 70.
  4. Οι τελευταίες δύο επιλογές αφορούν την προσθήκη ενός επιπρόσθετου πεδίου για την εισαγωγή κινητού τηλεφώνου, στη φόρμα ολοκλήρωσης της παραγγελίας. Εάν το ενεργοποιήσετε μπορείτε να το κάνετε υποχρεωτική τη συμπλήρωσή του.
  5. Κάνετε κλικ στην αποθήκευση αλλαγών για να ολοκληρωθεί αυτό το κομμάτι των ρυθμίσεων.
  6. Για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία, επιλέγετε από την ίδια σελίδα, πάνω από τα πεδία των ρυθμίσεων την επιθυμητή σας υπηρεσία, συμπληρώνετε τα πεδία που απαιτούνται και αποθηκεύετε τις αλλαγές.


Πληροφορίες για το πρόσθετο WooCommerce SMS

  • Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε πρόσθετο έκδοσης voucher από την εταιρεία μας ή και το πρόσθετο WooCommerce Order Tracking, δε χρειάζεται να προβείτε σε περαιτέρω ρυθμίσεις, καθώς τα πρόσθετα μας συνεργάζονται μεταξύ τους και η αποστολή του μηνύματος πραγματοποιείται αυτόματα, εφόσον το επιλέξετε, κατά τη μετάβαση μιας παραγγελίας από εκκρεμής σε ολοκληρωμένη. Εάν για οποιονδήποτε λόγο επιθυμείτε να επαναλάβετε την αποστολή του μηνύματος με το voucher, ανοίγετε τη λίστα με τις ενέργειες στη δεξιά πλευρά της παραγγελίας που επιθυμείτε και επιλέγετε την ανάλογη ενέργεια.
  • Σε διαφορετική περίπτωση, για να αποστείλετε κάποιο μήνυμα στον αγοραστή, θα χρειαστεί να ανοίξετε την επιθυμητή παραγγελία, και από τη δεξιά στήλη στο πλαίσιο “WooCommerce SMS”, πληκτρολογείτε το επιθυμητό σας κείμενο και κάνετε κλικ στο “Αποστολή SMS”. Το πεδίο του παραλήπτη θα πρέπει να είναι προσυμπληρωμένο με το κινητό τηλέφωνο του αγοραστή, εφόσον υπάρχει, εναλλακτικά μπορείτε να το εισάγετε ή να το επεξεργαστείτε εσείς.

  • Εάν έχετε εγκαταστήσει το πρόσθετο μας WooCommerce Order Τracking μπορείτε να μεταβείτε στα Emails>Αριθμός αποστολής από τις ρυθμίσεις του WooCommerce και να τροποποιήσετε το προκαθορισμένο SMS που θα στέλνετε στον πελάτη. Βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη η επιλογή “Ενεργοποίηση ειδοποίησης με SMS” και συμπληρώνετε το πεδίο “Μήνυμα SMS”.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στις καρτέλες “Συχνές ερωτήσεις” και “Προγραμματιστές” στη σελίδα του προσθέτου μας.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα ή απορία προκύψει, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο support@webexpert.gr