Blog

Ηλεκτρονικό εμπόριο

Πως να ονομάσετε την εταιρεία σας!

3 λεπτά για να το διαβάσετε

Η επιλογή ονόματος για την εκκίνηση μίας επιχείρησης μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην επιτυχία σας, όσο η επιλογή του σωστού λογότυπου είναι πολύ σημαντική, ωστόσο και . Το λάθος όνομα μπορεί να οδηγήσει σε επιχειρηματικά και νομικά εμπόδια. Αντίθετα, ένα σαφές, ισχυρό όνομα μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο, τόσο για την επωνυμία σας όσο και για το marketing.

Παρακάτω η Web Expert σας δίνει χρήσιμες συμβουλές για να βρείτε το ιδανικό όνομα για την επιχείρηση σας.

 

Αποφύγετε τα δύσκολα ορθογραφικά ονόματα.

Το ιδανικό είναι οι πελάτες σας να μην μπερδεύονται σχετικά με το πως να βρουν την επιχείρηση σας στο google, καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θέλετε να αποφύγετε τη συνεχή διόρθωση της ανορθόγραφης έκδοσης του ονόματος σας; Κρατήστε το απλό.

 

Μην επιλέγετε ένα όνομα που θα μπορούσε να είναι περιοριστικό όσο η επιχείρησή σας μεγαλώνει.

Η επιλογή πολύ στενού ονόματος μπορεί να σας δημιουργήσει προβλήματα. Ας πάρουμε για παράδειγμα τον Jeff Bezos, ο οποίος είχε επιλέξει στην αρχή να ονομάσει την επιχείρηση του αντί για Amazon, OnlineBooks. Καλό θα είναι λοιπόν η επωνυμία σας να μην περιορίζεται σε ένα συγκεκριμένο προϊόν ή σε μία συγκεκριμένη πόλη.

 

Κάντε έναν ενδελεχή έλεγχο στο Διαδίκτυο.

Αφού καθορίσετε ένα όνομα που σας αρέσει, κάντε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο για το όνομα. Τις περισσότερες φορές, θα διαπιστώσετε ότι κάποιος άλλος χρησιμοποιεί ήδη αυτό το όνομα επιχείρησης. Οπότε θα πρέπει να σκεφτείτε κάτι άλλο ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το όνομα με κάποια παραλλαγή.

 

Επιλέξτε το domain .com.

Σας προτείνουμε να εξασφαλίσετε το domain .com για την επιχείρηση σας και όχι κάποια άλλη εναλλακτική. Είναι το πιο γνωστό domain και οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) πελάτες τείνουν να συσχετίζουν αυτό το domain με μία πιο εδραιωμένη επιχείρηση.
Φροντίστε επίσης να αποκτήσετε το όνομα της επιχείρησης σας που επιθυμείτε σε δημοφιλείς ιστότοπους κοινωνικών μέσων όπως το Facebook, το Instagram, το Twitter και το Pinterest.

 

Αξιολογείστε αν το όνομα είναι ελκυστικό.

Προφανώς, δεν θέλετε ένα βαρετό όνομα για την επιχείρησή σας, αλλά δεν θέλετε επίσης να επιλέξετε κάτι που είναι πολύ χρησιμοποιημένο. Θέλετε οι υπάλληλοι σας να μπορούν να πουν πού εργάζονται χωρίς δισταγμό και θέλετε το όνομα σας να έχει απήχηση στο κοινό-στόχο σας. Επιπλέον, πολύ σημαντικό είναι να βεβαιωθείτε ότι ακούγεται καλά, ανεξάρτητα με το αν φαίνεται όμορφο σε ένα χαρτί.

 

Βεβαιωθείτε ότι είστε προσωπικά ευχαριστημένοι με το όνομα.

Εσείς ως ιδιοκτήτης της επιχείρησης θα πρέπει να ζήσετε με το όνομα για μεγάλο χρονικό διάστημα, επομένως βεβαιωθείτε ότι είστε ευχαριστημένοι με αυτό και πιστεύετε ότι θα έχει απήχηση στους πελάτες σας. Αφιερώστε χρόνο για να το κάνετε σωστά από την αρχή.