Blog

Ψηφιακό Μαρκετινγκ

Η σημασία του SEO για τα Ecommerce Websites.

3 λεπτά για να το διαβάσετε

Εάν έχετε ηλεκτρονικό κατάστημα τότε σίγουρα έχετε ακούσει για το SEO. Τι σημαίνει όμως πραγματικά και γιατί είναι σημαντικό για το eshop σας; Αν σας ενδιαφέρει να γνωρίσετε τις πραγματικές δυνατότητες του ιστοτόπού σας και να κατατάσσεστε πιο ψηλά στις μηχανές αναζήτησης, συνεχίστε την ανάγνωση του άρθρου!

Τι είναι το SEO ή αλλιώς SEARCH ENGINE OPTIMIZATION.

Το SEO αποτελεί την πρακτική βελτιστοποίησης του ιστoτόπού σας ώστε να κατατάσσεται υψηλότερα στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης (SERP). Ο στόχος του SEO είναι να αυξήσει την προβολή και την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας, βελτιώνοντας την κατάταξή σας σε μηχανές αναζήτησης όπως το Google, το Bing και το Yahoo. Αυτό καθιστά το site σας πιο εμφανές στους χρήστες που αναζητούν προϊόντα ή υπηρεσίες σχετικά με την επιχείρησή σας.

Όπως θα έχετε διαπιστώσει και εσείς, όσες φορές έχετε αναζητήσει κάτι στην Google, όσο πιο ψηλά εμφανίζεται ένας ιστότοπος, τόσο πιο πιθανό είναι να τον επισκεφτείτε. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι εάν ο ιστότοπός σας κατατάσσεται χαμηλά στις μηχανές αναζήτησης, οι δυνητικοί πελάτες ενδέχεται να μην σας βρουν ποτέ.

Πως μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας.

1.Λέξεις – Κλειδιά: Η έρευνα των λέξεων – κλειδιών και η διαδικασία προσδιορισμού των φράσεων που αναζητούν οι δυνητικοί πελάτες είναι άκρως αναγκαία. Στοχεύοντας, λοιπόν, σε αυτές τις λέξεις- κλειδιά αυξάνετε αυτόματα τις πιθανότητες να κατατάξετε τον ιστότοπό σας υψηλότερα στις μηχανές αναζήτησης.

2.Βελτιστοποιήστε τις σελίδες των προϊόντων σας: Οι σελίδες προϊόντων σας θα πρέπει να είναι βελτιστοποιημένες τόσο για τους χρήστες όσο και για τις μηχανές αναζήτησης. Βεβαιωθείτε ότι οι τίτλοι, οι περιγραφές και οι εικόνες των προϊόντων σας περιλαμβάνουν σχετικές λέξεις-κλειδιά και είναι ευανάγνωστες.

3.Δημιουργήστε backlinks υψηλής ποιότητας: Τα backlinks είναι σύνδεσμοι από άλλους ιστoτόπους στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Όταν, άλλοι ιστότοποι συνδέονται με το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, σηματοδοτεί στις μηχανές αναζήτησης ότι ο αυτό είναι έγκυρο και αξιόπιστο. Στόχος,έτσι, αποτελεί να δημιουργήσετε υψηλής ποιότητας backlinks από αξιόπιστα sites στον κλάδο σας.

4.Βελτιστοποιήστε τον ιστότοπό σας για κινητά: Όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις κινητές συσκευές τους για να περιηγηθούν στο Διαδίκτυο και να πραγματοποιήσουν αγορές. Βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι βελτιστοποιημένος για κινητές συσκευές, καθώς αυτό μπορεί να βελτιώσει την κατάταξή σας στις μηχανές αναζήτησής σας.

Τέλος, το SEO είναι μια σημαντική πτυχή της λειτουργίας ενός επιτυχημένου ηλεκτρονικού καταστήματος. Με τη σωστή στρατηγική, μπορείτε να αυξήσετε την προβολή σας, να προσελκύσετε περισσότερη επισκεψιμότητα και, τελικά, να ενισχύσετε τις πωλήσεις σας.

Ακολουθώντας, λοιπόν, τις συμβουλές που περιγράφονται σε αυτό το άρθρο, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ισχυρή στρατηγική SEO που θα βοηθήσει τον ιστότοπό σας να κατατάσσεται υψηλότερα στις μηχανές αναζήτησης.

Αν όλα αυτά σας φαίνονται… βουνό, μην ανησυχείτε! Η έμπειρη και εξειδικευμένη ομάδα της Web Expert είναι εδώ για να σας καθοδηγήσει προκειμένου να χτίσουμε μαζί μία ολοκληρωμένη και αποτελεσματική SEO στρατηγική.

Ακολουθήστε μας σε FacebookInstagram και στο TikTok  για να μαθαίνετε marketing trends, στρατηγικές του e-commerce και πολλά ακόμα νέα από τον digital κόσμο!