Πως η ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας επηρεάζει το SEO | Web Expert

Πως η ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας επηρεάζει το SEO

Όπως είναι ευρέως γνωστό, η Google χρησιμοποιεί ένα πλήθος παραγόντων για να καθορίσει με ποιο τρόπο θα ταξινομήσει τις ιστοσελίδες στα αποτελέσματα αναζήτησης μιας λέξης ή μιας φράσης. Συνήθως, αυτοί οι παράγοντες, σχετίζονται με το περιεχόμενο της ίδιας της ιστοσελίδας (κείμενο, διεύθυνση, τίτλοι, επικεφαλίδες κ.λπ.)

Ωστόσο, το 2010, η Google ανακοίνωσε ότι η ταχύτητα των ιστοσελίδων θα έχουν αντίκτυπο στην κατάταξη των ιστοσελίδων  στα  αποτελέσματα αναζήτησης ενός λήμματος. Το 2013 ο Matt Cutts ανακοίνωση ότι η ταχύτητα των ιστοσελίδων θα προστεθεί και για ιστοσελίδες προσαρμοσμένες για κινητά τηλέφωνα. Πλέον, η βελτιστοποίηση της ταχύτητας της ιστοσελίδας αποτελεί βασικό πυλώνα μιας επιτυχημένης ιστοσελίδας.

Η ανάπτυξη και ο σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας θα πρέπει να περιλαμβάνει την βελτιστοποίηση της ταχύτητας φόρτωσης της. Αν δεν γίνουν σωστά βήματα από την αρχή, μπορεί να χρειαστούν επιπλέον εργασίες ώστε η ταχύτητα φόρτωσης να βελτιστοποιηθεί. Η βελτιστοποίηση της ταχύτητας μιας ιστοσελίδας γίνεται με τροποποιήσεις στον κώδικα και τις εικόνες της σελίδας, αλλαγές και τροποποιήσεις στον τρόπο σερβιρίσματος του περιεχομένου στον φυλλομετρητή του χρήστη και άλλες τεχνικές.

Δυο γνωστά εργαλεία μέτρησης ταχύτητας είναι το GTMetrix και το Nibbler. Με αυτά τα εργαλεία, μπορείτε να μετρήσετε την ταχύτητα της ιστοσελίδας και να βελτιώσετε τα στοιχεία που επιβαρύνουν περισσότερο.

Για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα των εργαλείων για την ιστοσελίδα μας

 

 

 

Η Web Expert προσφέρει λύσεις βελτιστοποίησης της ταχύτητας των ιστοσελίδων σας, χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες μεθόδους για μόνιμα αποτελέσματα. Για περισσότερες πληροφορείς επικοινωνήστε μαζί μας
Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Καλέστε μας στο 24610 41995