Blog

Προϊόντα

Πως να προσθέσετε κατηγορίες στο μενού του ηλεκτρονικού σας καταστήματος

4 λεπτά για να το διαβάσετε

Πριν ξεκινήσουμε να περνάμε προϊόντα στο site, είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσουμε τις κατηγορίες στις οποίες θα κατηγοριοποιηθούν.


Δημιουργία κατηγοριών

Για να δημιουργήσουμε τις κατηγορίες στις οποίες θέλουμε να οργανώσουμε τα προϊόντα μας, θα ακολουθήσουμε την παρακάτω διαδικασία.

Από την περιοχή διαχείρισης του WordPress, πηγαίνουμε στα προϊόντα και επιλέγουμε τις κατηγορίες. Εκεί, θα μας ανοίξει νέο παράθυρο στο οποίο μπορούμε να δούμε τις ήδη υπάρχουσες κατηγορίες και να προσθέσουμε νέες.

Τα πεδία που πρέπει να συμπληρώσουμε για να δημιουργήσουμε μία νέα κατηγορία είναι :

Όνομα

Slug (το αφήνουμε κενό καθώς συμπληρώνεται αυτόματα)

Περιγραφή (προαιρετική)

Να επιλέξουμε αν θέλουμε η κατηγορία μας να είναι Γονική κατηγορία (κύρια) ή κατηγορία παιδί/υποκατηγορία.

Σ’ αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως εάν θέλουμε μία κατηγορία να ανήκει σε κάποια άλλη πρέπει να ορίσουμε ως γονική κατηγορία την δεύτερη στην πρώτη.

Στην εικόνα που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε τις Γονικές κατηγορίες Παπούτσια, Ρούχα και Διακόσμηση. Η Γονική κατηγορία Ρούχα έχει ως υποκατηγορίες τις κατηγορίες Μπλουζάκια, Αξεσουάρ, Ζακέτες- Φούτερ και Φορέματα.

Επεξεργασία κατηγορίας

Για να επεξεργαστούμε μία κατηγορία, επιλέγουμε “Επεξεργασία” από την καρτέλα των κατηγοριών. Αφού κάνουμε τις τροποποιήσεις που θέλουμε, πατάμε ενημέρωση ώστε να αποθηκεύσουμε τις αλλαγές μας.


Προσθήκη κατηγοριών στο Μενού

Για την δημιουργία του κεντρικού Menu της ιστοσελίδας σας, αφού δημιουργήσετε το δέντρο κατηγοριών, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Από το διαχειριστικό μέρος του WordPress, μεταβείτε στο πεδίο Εμφάνιση και κάντε κλικ στο Μενού.

Από εδώ μπορείτε να επιλέξετε το «Main Menu» που θέλετε να δημιουργήσετε, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί «Επιλογή».

Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε την προσθήκη κατηγοριών στο μενού σας.

Θα παρατηρήσετε στην αριστερή πλευρά ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σελίδες, άρθρα, συνδέσμους ή κατηγορίες για να προσθέσετε στο μενού σας. Απλά επιλέξτε τις γονικές κατηγορίες που θέλετε να προσθέσετε στο μενού σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή «Προσθήκη στο μενού».

Μόλις προστεθούν στο μενού σας, μπορείτε να επιλέξετε και να σύρετε τα στοιχεία για να αλλάξετε τη σειρά τους.


Υποκατηγορίες

Σε επόμενο στάδιο θα δούμε πως μπορείτε να προσθέσετε τις υποκατηγορίες στο Μενού του ιστοτόπου σας.

Για να επιτευχθεί αυτό απλά προσθέστε τις υποκατηγορίες σας στο μενού και, στη συνέχεια, κάντε κλικ και σύρετε τα στοιχεία ελαφρώς προς τα δεξιά κάτω από οποιαδήποτε κατηγορία του μενού θέλετε να είναι εμφωλευμένα.

Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία επιλέξτε κάτω δεξιά «Αποθήκευση μενού» ώστε να αποθηκευτούν οι ενέργειες σας και να εμφανιστεί σωστά το μενού στην αρχική σελίδα.

Σε περίπτωση που θέλετε να αφαιρέσετε μια κατηγορία ή υποκατηγορία από το μενού επιλέξτε το βελάκι δεξιά από το στοιχείο που επιθυμείτε να διαγράψετε και στη συνέχεια πατήστε «Αφαίρεση» και «Αποθήκευση μενού».

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η διαδικασία που προαναφέρουμε αφορά τις κατηγορίες που εμφανίζονται αποκλειστικά στο μενού του site σας.  Αν αφαιρέσετε μια υποκατηγορία από το μενού δεν θα εμφανίζεται στο κύριο μενού του site, ωστόσο θα συνεχίζουν να εμφανίζονται τα προϊόντα που ανήκουν στην  υποκατηγορία και στη γονική κατηγορία αυτής.

Αν θέλετε λοιπόν να μην εμφανίζεται καθόλου η συγκεκριμένη υποκατηγορία, θα χρειαστεί να την διαγράψετε τελείως από την περιοχή διαχείρισης. Σε αυτήν την περίπτωση τα προϊόντα που ανήκουν στην υποκατηγορία που θα διαγράψετε, θα μείνουν χωρίς κατηγορία με αποτέλεσμα να μη εμφανίζονται στο site.


Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα προϊόντα πατήστε εδώ.