Blog

XML Feeds & Marketplaces

Οδηγίες εγκατάστασης και ρύθμισης του πρόσθετου WooCommerce Linkwise Affiliate Integration

7 λεπτά για να το διαβάσετε

Για την εγκατάσταση του πρόσθετου WooCommerce Linkwise Affiliate Integration, αρχικά, θα χρειαστεί να κάνετε αίτηση για έναρξη συνεργασίας με το Linkwise. Έπειτα, αφότου ολοκληρώσετε την αγορά του πρόσθετου από εμάς θα πρέπει να προβείτε στα παρακάτω βήματα:

Εγκατάσταση και ενεργοποίηση

  1. Εισέρχεστε με δικαιώματα διαχειριστή στην ιστοσελίδα σας.
  2. Από τον πίνακα ελέγχου επιλέγετε “Πρόσθετα” και έπειτα “Προσθήκη Νέου Προσθέτου”.
  3. Στο πάνω μέρος της σελίδας  επιλέγετε “Μεταφόρτωση Πρόσθετου”.
  4. Από το πλαίσιο που θα εμφανιστεί κάνετε κλικ στο “Επιλογή αρχείου” και στο αναδυόμενο παράθυρο επιλέγετε το αρχείο .zip που κατέβηκε από την ιστοσελίδα μας, κατά την αγορά σας.
  5. Κλικ στο “Εγκατάσταση” από το παράθυρο διαλόγου.
  6. Αφότου ανέβει επιτυχώς το αρχείο, θα σας εμφανιστεί η επιλογή “Ενεργοποίηση”, την οποία και επιλέγετε.

Ρυθμίσεις προσθέτου

Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να ρυθμίσετε καταλλήλως το πρόσθετο, ώστε να παράγεται κατάλληλα το αρχείο XML που απαιτείται. Πιο συγκεκριμένα:

Ρυθμίσεις
  1. Το πρώτο πεδίο “LinkWise Product ID” των ρυθμίσεων αφορά  το LinkWise Pixel. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να παρακολουθείτε τα conversion tracking, θα συμπληρώσετε το Pixel που θα λάβετε από το LinkWise, εναλλακτικά μπορείτε να αφήσετε το πεδίο “LinkWise Product ID” ώστε να αποστέλλετε μόνο το XML των προϊόντων.
  2. Η επόμενη επιλογή των ρυθμίσεων αφορά τον χρόνο ανανέωσης του XML, ώστε να ενημερώνεται το Linkwise για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων, όπου μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των “Μία φορά την ώρα”, “Δύο φορές την ημέρα” και “Μία φορά την ημέρα”. Εναλλακτικά, μπορείτε να ορίσετε τον χρόνο ανανέωσης από δικό σας cron στον server που σας εξυπηρετεί, ρυθμίζοντάς το κατάλληλα.
  3. Στο πεδίο “Κατασκευαστής”, επιλέγετε ποια ή ποιες ιδιότητες ή ταξινομίες των προϊόντων σας, αντιστοιχούν στον ορισμό του κατασκευαστή.
  4. Στο πεδίο “Χρώμα”, ομοίως, ορίζετε τις ιδιότητες ή και ταξινομίες που αναλογούν στον ορισμό του χρώματος, εφόσον η ιδιότητα αυτή υφίσταται για κάποια προϊόντα σας.
  5. Το επόμενο πεδίο, “Μέγεθος”, αφορά ιδιότητες ή ταξινομίες που αναλογούν σε τιμές μεγέθους και λειτουργεί ως ομαδοποιητής (grouper). Για παράδειγμα, ένα ρούχο θα οριστεί ως ένα προϊόν με διαφορετικά μεγέθη (πχ “<size>S, M, L</size>”). Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να ομαδοποιούνται οι παραλλαγές κατ’ αυτόν τον τρόπο, τότε μπορείτε να μην ορίσετε την ιδιότητα του μεγέθους.
  6. Από τις επιλογές του πεδίου “Διαθεσιμότητα”, ορίζετε το κείμενο που θα εμφανίζεται στο Linkwise, όταν κάποιο προϊόν βρίσκεται σε απόθεμα. Οι επιλογές  “Άμεσα Διαθέσιμο” και “Παράδοση από 1 έως 3 ημέρες”, αφορούν τα διαθέσιμα προϊόντα καταστήματος, αποκλειστικά ηλεκτρονικού. Έπειτα, η επιλογή “Παράδοση από 4 έως 10 ημέρες” αφορά προϊόντα που δεν είναι άμεσα διαθέσιμα, ωστόσο θα παραδοθούν εντός του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος. Τέλος, η επιλογή “Παράδοση από 10 έως 30 ημέρες” προσδιορίζει τα προϊόντα που μπορούν να παραδοθούν κατόπιν παραγγελίας. *Ευγενική υπενθύμιση, έχετε τη δυνατότητα να ορίσετε τη διαθεσιμότητα και σε επίπεδο προϊόντος. Δηλαδή, από την επιλογή “Προϊόντα” του πίνακα ελέγχου, ανοίγετε το επιθυμητό σας προϊόν και από τις ρυθμίσεις που αφορούν την αποθήκη, μπορείτε να τροποποιήσετε το ανάλογο πεδίο.
  7. Στην “Προ-παραγγελία” μπορείτε να ορίσετε ομοίως τα λεκτικά της διαθεσιμότητας των προϊόντων που είναι σε προπαραγγελία. Εάν έχετε ςνεργοποιήσει τη διαχείριση αποθέματος η προ-παραγγελία θα ισχύει για τα προϊόντα με απόθεμα 1.
  8. Αναλόγως, από τις επιλογές της “Μη διαθεσιμότητας“, επιλέγετε εάν θα εμφανίζεται ή τον τρόπο που θα ορίζεται ένα προϊόν, που βρίσκεται εκτός αποθέματος.
  9. Στο πεδίο της περιγραφής, μπορείτε να επιλέξετε εάν επιθυμείτε να αντλείται στο XML η κανονική περιγραφή ή η σύντομη περιγραφή. Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μόνο μία από τις δύο.
  10. Στο πεδίο “Απόκρυψη/Εμφάνιση προϊόντων από τις κατηγορίες”, προαιρετικά, μπορείτε να αποκρύψετε ή να εμφανίσετε στο XML, τα προϊόντα τα οποία ανήκουν στις κατηγορίες που δηλώνονται στο πεδίο αυτό.
  11. Ομοίως, στα επόμενα δύο πεδία μπορείτε να αποκρύψετε ή να εμφανίσετε προϊόντα με βάση τις ετικέτες ή τις ιδιότητες.
Μεταφορικά
  1. Στη συνέχεια εισάγετε το κόστος των μεταφορικών που χρεώνετε για τις αποστολές σας και από ποιο ποσό και άνω υποστηρίζετε δωρεάν μεταφορικά.
  2. Η συμπλήρωση των μεταφορικών είναι προαιρετική, διότι τα ορίζετε μέσα από το merchants.
Παραλλαγές
  1. Στη ρύθμιση των παραλλαγών, ορίζετε ποιες πληροφορίες από τις ιδιότητες, θα παρέχονται στον τίτλο του προϊόντος που θα εμφανίζεται στο LinkWise, εφόσον πρόκειται για προϊόν παραλλαγής.
  2. Να σημειωθεί ότι εάν επιλεχθεί η προσθήκη όλων των τιμών των ιδιοτήτων, ο τίτλος θα φέρει ονομαστικά τις πληροφορίες του προϊόντος (πχ “Μπλούζα Μαύρο M”), ενώ εάν επιλεχθεί η προσθήκη και των ετικετών, στον τίτλο θα προσδιορίζεται και η ονομασία ετικέτας της κάθε πληροφορίας (πχ “Μπλούζα Χρώμα Μαύρο Μέγεθος L”).
Παρακάμψεις

Στις ρυθμίσεις παρακάμψεων, προαιρετικά, μπορείτε να δηλώσετε το όνομα του πεδίου από όπου θα αντλούνται κατ’ εξαίρεση οι παρακάτω πληροφορίες:

  1. Στο “Εξατομικευμένο πεδίο ID” μπορείτε να συμπληρώσετε το όνομα του πεδίου από όπου θα αντλείται το ID του προϊόντος. Αυτό μπορεί να σας καταστεί χρήσιμο σε περίπτωση που προηγουμένως χρησιμοποιούσατε διαφορετική πλατφόρμα από αυτή του WordPress, και επιθυμείτε να διατηρήσετε τα παλιά αναγνωριστικά. Εάν αφήσετε κενό το πεδίο αυτό, ως προεπιλογή έχει οριστεί το αναγνωριστικό προϊόντος του WooCommerce.
  2. Στο “Εξατομικευμένο πεδίο MPN”, παρομοίως, μπορείτε να ορίσετε το όνομα του πεδίου που θα διαβάζεται από το πρόσθετο ως κωδικός προμηθευτή. Ως προεπιλογή, το πρόσθετο διαβάζει τον κωδικό του προϊόντος (SKU) από το WooCommerce.
  3. Στο “Εξατομικευμένο πεδίο EAN“, παρομοίως, μπορείτε να ορίσετε το όνομα του πεδίου που θα διαβάζεται από το πρόσθετο ως κωδικός EAN/Barcode. Από προεπιλογή, το πρόσθετο διαβάζει το EAN από το πεδίο “EAN” που δημιουργείται στις ρυθμίσεις του προϊόντος με την εγκατάσταση του πρόσθετου μας.
  4. Στο “Εξατομικευμένο πεδίο βάρος” μπορείτε να ορίσετε το όνομα του πεδίου από το οποίο θα αντλείται στο XML το βάρος κατ’ εξαίρεση. Εναλλακτικά αφήστε το κενό για να αντλείται το βάρος από το προκαθορισμένο πεδίο του WooCommerce.
  5. Στο “Εξατομικευμένο πεδίο διαθεσιμότητας”, με όμοιο τρόπο, μπορείτε να ορίσετε το όνομα του πεδίου που αντιστοιχεί στη διαθεσιμότητα προϊόντος. Εναλλακτικά αφήστε το κενό για να αντλείται τις ρυθμίσεις της διαθεσιμότητας του προσθέτου από το προκαθορισμένο πεδίο του WooCommerce.
  6. Στο τελευταίο πεδίο “Μέγιστο Page Size” μπορείτε να ορίσετε έναν αριθμό καθότι το συγκεκριμένο XML παράγεται τμηματικά. Εάν παρατηρείτε timeouts ή εμφανίζεται μια λευκή οθόνη κατά την εκτέλεση εξαγωγής του αρχείου XML, δοκιμάστε να μειώσετε αυτήν την τιμή. Προτείνουμε να έχετε πάντα τιμή < 100 ώστε να μην δημιουργηθούν ανεπιθύμητες διενέξεις.
  7. Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις κάθε φορά που αποτυγχάνει η ενημέρωση του XML, ενεργοποιείτε την τελευταία επιλογή. Το email στο οποίο θα λαμβάνετε τις ειδοποιήσεις θα είναι αυτό που έχετε ρυθμίσει στις ρυθμίσεις του WordPress (Ρυθμίσεις>Γενικά).
Άδεια χρήσης
  1. Στα δύο τελευταία πεδία συμπληρώνετε το e-mail σας και το API που λάβατε με την αγορά του προσθέτου, ώστε να εξασφαλίσετε την ορθή λειτουργία του και να λαμβάνετε αυτόματα τις ενημερώσεις νέων εκδόσεων.
  2. Επιλέξτε αποθήκευση αλλαγών.

Ύστερα από την επιτυχή εγκατάσταση του πρόσθετου και αφότου αποθηκευτούν οι ρυθμίσεις, μπορείτε να προβάλετε το αρχείο XML που δημιουργείται για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, από την επιλογή “Προβολή αρχείου XML”, στο επάνω μέρος της σελίδας των ρυθμίσεων. Σε περίπτωση που πραγματοποιήσετε αλλαγές στις ρυθμίσεις και θέλετε να ανανεωθεί άμεσα το περιεχόμενο του XML, κάνετε κλικ στο κουμπί “Ενημέρωση αρχείου XML”, που βρίσκεται πάνω από τα πεδία των ρυθμίσεων.

  • Αν παρουσιαστεί κάποιο σφάλμα κατά τη δημιουργία του XML αρχείου, παρακαλούμε δοκιμάστε να ανεβάσετε το memory limit (WP_MEMORY_LIMIT) και το max execution time (max_execution_time) της PHP στην πλευρά του server που σας εξυπηρετεί.

Πληροφορίες σχετικά με το πρόσθετο WooCommerce Linkwise Affiliate Integration

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να επέμβετε στα δεδομένα που θα ορίζονται στο αρχείο XML, στη σελίδα του πρόσθετού μας, στην καρτέλα Developers, μπορείτε να βρείτε ενδεικτικά κομμάτια κώδικα για διάφορες τροποποιήσεις, τα οποία μπορείτε να τα αντιγράψετε και να τα προσαρμόσετε στον κώδικά σας.

Μπορείτε να ορίσετε εξατομικευμένα τη διαθεσιμότητα καθώς και τον κωδικό EAN/ Barcode μέσα από τις ρυθμίσεις του προϊόντος/ παραλλαγών, από τα πεδία που δημιουργούνται με την εγκατάσταση του προσθέτου μας.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στις καρτέλες “Συχνές ερωτήσεις” και “Προγραμματιστές” στη σελίδα του προσθέτου μας.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα ή απορία προκύψει, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο support@webexpert.gr