Επιδότηση ΕΣΠΑ ιστοσελίδες για ΑμεΑ με το πρότυπο WCAG 2.0 | Web Expert

Επιδότηση ΕΣΠΑ ιστοσελίδες για ΑμεΑ με το πρότυπο WCAG 2.0

Η κατασκευή μιας ιστοσελίδας πλήρως συμμορφωμένη με το πρότυπο WCAG 2.0 παρέχει ένα μεγάλο εύρος πλεονεκτημάτων και για την επιχείρηση σας, αλλά και για τους επισκέπτες και μελλοντικούς πελάτες σας.

H εταιρία Web Expert με σεβασμό στα άτομα με αναπηρία, κατασκευάζει ιστοσελίδες σύμφωνα με το πρότυπο WCAG 2.0, που περιλαμβάνει πρόσθετες λειτουργίες για άτομα με μειωμένη όραση και κινητικότητα. Η κατασκευή ιστοσελίδων με το πρότυπο WCAG 2.0, αφορά τη δημιουργία ή την προσαρμογή μιας ιστοσελίδας ώστε το περιεχόμενο της να είναι προσβάσιμο από ΑμεΑ, με τη χρήση μηχανισμών όπως ανάγνωση κειμένου, εναλλαγή χρωμάτων, φωνητικές εντολές, πλοήγηση από το πληκτρολόγιο και άλλα.

Προσβασιμότητα & Αισθητική

Η προσβασιμότητα στην ιστοσελίδα για ΑμεΑ δεν επηρεάζει την αισθητική και την καλαισθησία της. Τα εργαλεία προσβασιμότητας εναρμονίζονται με τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας ο οποίος γίνεται από έμπειρο προσωπικό, και διακρίνεται από κομψότητα, στυλ και μοναδικό χαρακτήρα. Η ιστοσελίδα προσαρμόζεται ανάλογα στο μέσο προβολής της (Responsive Design) ενώ εφαρμόζεται κανονικά και η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων (SEO).

Κατασκευή ιστοσελίδας προσβάσιμη σε ΑμεΑ – Πρότυπο WCAG 2.0

Οι Οδηγίες για την Προσβασιμότητα του Περιεχομένου του Ιστού, Έκδοση 2.0 (WCAG 2.0) καθορίζουν τον τρόπο για να καταστεί το περιεχόμενο του Ιστού προσβάσιμο από άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ). Η προσβασιμότητα αφορά ένα μεγάλο εύρος αναπηριών, συμπεριλαμβανομένων οπτικών, ακουστικών, κινητικών, γνωστικών, μαθησιακών και νευρολογικών αναπηριών, καθώς και αναπηριών ομιλίας και γλώσσας. Το πρότυπο WCAG 2.0 χαρακτηρίζεται από επίπεδα (Level A, Level AA, Level AAA)

Σύμφωνα με το πρότυπο WCAG 2.0, η ιστοσελίδα θα πρέπει να προβάλει το περιεχόμενο της σε κείμενο, να μην έχει βίντεο ή ήχο εξαιρούμενες τις φωνητικές λειτουργίες, να έχει ιεραρχημένη δομή και απλοποιημένη διάταξη του περειχομέχου, να παρέχει μηχανισμούς που βοηθούν τους χρήστες να εντοπίζουν περιεχόμενο, να προσανατολίζονται και να περιηγούνται σε αυτό
και να έχει ευανάγνωστο και προβλέψιμο περιεχόμενο.

Πλεονεκτήματα προτύπου WCAG 2.0

Η συμμόρφωση της σελίδας σας με το πρότυπο WCAG 2.0 παρουσιάζει ένα πλήθος πλεονεκτημάτων, που αφορά τόσο τους χρήστες, όσο και την ίδια την επιχείρηση σας. Μπορείτε να συνδυάσετε την καλύτερη παρουσία σας στο διαδίκτυο, βελτιώνοντας την προσβασιμότητα όλων, συμπεριλαμβανωμένων και των μηχανών αναζήτησης ώστε να πετύχετε καλύτερα αποτελέσματα στην αντίστοιχη κατάταξη σας. Η άνεση στην πρόσβαση δημιουργεί ευχαριστημένους χρήστες – οι ευχαριστημένοι χρήστες είναι ευχαριστημένοι πελάτες.

Προγράμματα ΕΣΠΑ και ιστοσελίδες για ΑμεΕ

Βοηθάμε την επιχείρηση σας να συμμετέχει σε προγράμματα επιδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να τηρείται πλήρως ο συγκεκριμένος όρος ένταξης. Παρέχουμε πλήρη συμβατότητα με τις απαραίτητες προϋποθέσεις του αντίστοιχου προγράμματος επιδότησης και του επιπέδου του πρωτύπου WCAG 2.0 που απαιτείται.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Καλέστε μας στο 24610 41995